Go to content

Salpasoitto

Kesän avaus museonmäellä

Salpalinja-museolla startataan kepeästi kesään. Tule mukaan hyväntuuliseen tapahtumaan nauttimaan alkukesän illasta ja hyvästä musiikista. Museon kahvila palvelee asiakkaita tapahtuman loppuun asti. Nappaa mukaan kupponen kahvia ja maukasta purtavaa, ja heittäydy minifestarin tunnelmaan.

Tapahtumpäivän aikataulu:

klo 10.00 Salpalinja-museo ja kahvila aukeaa

klo 11.00-16.00 Sarin pidot lounas museokahvilassa, 11,50 €

klo 15.00 Linnoituspataljoona 3 Miehikkälän puolustuksena ja jatkosodassa- luento, Antti Kovanen (kesto noin 1 h), Salpamaja, museon vanha puoli

  • Luennolla avataan linnoitusjalkaväen historiallisia juuria, käydään läpi Linnoituspataljoona 3:n roolia Miehikkälän puolustuksessa ja avataan tiivistetysti pataljoonan sotapolkua. Miksi oli tarpeen perustaa linnoitettujen asemien puolustukseen erikoistuneita joukkoja? Miten Miehikkälää olisi välirauhan aikana hyökkäyksen sattuessa puolustettu? Miten Linnoituspataljoona 3 ja sen miehet selvisivät jatkosodan myllerryksestä? Hyödynnettiinkö linnoitusjalkaväen erityisosaamista?

  • Luennoitsijana toimii historiantutkija, FM Antti Kovanen, joka on erikoistunut Suomen viime sotien historiaan ja suomalaiseen sotataitoon. Kovaselta on ilmestynyt joulukuussa 2023 aiheesta Salpalinja-museon julkaisusarjassa kirja Linnoituspataljoona 3 jatkosodassa - Salpalinjalta Kannaksen kohtaloihin. Kirjaa on myytävänä Salpalinja-museolta tai Miehikkälä -kaupasta. Ostoksille tästä.

klo 17.00 Salpasoitto museon ulkolavalla

- avaussanat

- Leijona Brass kevyen musiikin konsertti

- Rakuunasoittokunnan varusmiesorkesteri Hallakko konsertti

Leijona Brass esittely

Leijona Brass on vuonna 2022 perustettu ruokolahtelainen vaskiyhtye. Yhtye haluaa jakaa vaskimusiikin ilosanomaa turuille ja toreille. Yhtyeen ohjelmisto muodostuu monipuolisesta svengaavasta iskelmämusiikista kirkkomusiikkiin, joten heidät voi löytää esiintymästä syntymäpäiviltä, torilavalta tai vaikka kosken ääreltä.

Yhtyeen kokoonpanossa soittaa 2 trumpettia, baritonitorvi, pasuuna sekä tuuba.

Soittajat:
Trumpetit: Ismo Varis ja Ismo Vänskä
Baritonitorvi: Erika Luhtanen
Pasuuna: Pentti Hietamäki
Tuuba: Sirpa Heinänen

Hallokon esittely

Rakuunasoittokunnan varusmiesyhtye Hallakko täydentää soittokunnan musiikkitarjontaa perinteisellä bändikokoonpanollaan, ja esiintyy Miehikkälän Salpasoitto- tapahtumassa. Aina vuosittain lahjakkaista varusmiehistä koottava yhtye konsertoi pääsääntöisesti Kaakkois- ja Itä-Suomen alueella tulkiten niin iskelmä- kuin populaarimusiikin helmiä monipuoliselle kuulijakunnalle.

Kokoonpano 2024

Jääkäri Kim Jalonen - Itsenäisesti kitaraa opiskellut muusikko, joka sittemmin on opiskellut Helsingissä Pop & Jazz Konservatoriossa. Häneltä luonnistuu kitaran lisäksi myös banjon soittaminen.

Jääkäri Eino Neuvonen - Laulaja sekä kitaristi, joka soittaa Etelä-Karjalan parhaimmassa duossa nimeltä Leino.

Jääkäri Jarno Tourunen - Lappeenrannan musiikkiopistossa opiskellut muusikko, jolta taittuu niin harmonikka, kitara kuin laulaminenkin. Hän on menestynyt valtakunnallisissa harmonikkakilpailuissa.

Jääkäri Oskar Taipale - Tämä Ruotsin Rimbosta kotoisin oleva rumpali sekä harmonikan soittaja on opiskellut Rimbon Kulttuurikoulussa ja soittanut TV:ssä sekä radiossa.

Viestimies Oskari Turunen - Mikkelin musiikkiopistossa 9 vuotta opiskellut basisti, joka esiintyi Mikkelin nuorten solistien konsertissa sähköbassosolistina.

Tapahtuma päättyy noin klo 20.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tiedot päivittyvät.

Salpalinja-museo
Säästöpirtintie 70
49700 Miehikkälä