Siirry sisältöön

Melontaretki joelle luonto-ohjaajan kanssa

Melontaretki joelle luonto-ohjaajan kanssa
120,00 € / 3 h

Tuoteoptiot

Kauppias

KotaÄssäkota.assa@gmail.com050 307 9437Y-tunnus:3351366-2Kauppiaan ehdot
Ihana jokiseikkailu

Ohjattu jokiretki

Koe luonnon rauha ja huikeat maisemat kajakista käsin. Varaa itsellesi, tai vaikka lahjaksi ystävällesi, noin kolmen tunnin mittainen ohjattu jokiseikkailu kajakilla Urpalanjoella tai Vaalimaanjoella yhdessä luonto-ohjaajan kanssa. Retki sopii hyvin myös aloittelijalle.

Retken sisältö

Retkellä teemme noin 6 km mittaisen kevyen melontareissun joella. Retken lähtö- ja päätepiste on Muurikkalan uimaranta tai Hauhian Myllyn Jokisatama. Aluksi käymme läpi varusteet ja kajakilla liikkumisen perusteet. Melomme rauhalliseen tahtiin ympäröivää luontoa rauhassa ihaillen. Pidämme retkellä myös pienen tauon. Mukaan kannattaa siis ottaa pienet eväät, tai vaihtoehtoisesti varata tarjolla olevista eväspaketeista mieluisensa. Voit valita joko päiväretken klo 10-13 tai iltaretken klo 16-19.

Vaalimaanjoki

Miehikkälää halkova Vaalimaanjoki antaa melonnan ystäville monipuolisia elämyksiä. Joen varrella koet pienten koskien kuohut, suvantojen rauhallisuuden ja järvimaisemien sinen. Koskitaipaleilla voit joutua taistelemaan luonnon voimia vastaan joko mahtavan tai liian vähäisen vesimäärän vuoksi. Luontoretkeilijänä saat kaikista näistä ikimuistoisia kokemuksia.

Vaalimaanjokilaakso on suojeltu, valtakunnallisesti arvokas kulttuurimaisema-alue.

Urpalanjoki

Urpalanjoen reittillä liikutaan aivan Natorajan pinnassa rajavyöhykettä myötäillen. Urpalanjoki on yksi Suomen päävesistöalueista.

Kuka voi osallistua?

Tälle ohjatulle jokiseikkailulle voi osallistua kuka tahansa täysi-ikäinen, uimataidon ja perushyvän fyysisen kunnon ja liikuntakyvyn omaava. Osallistujalla tulee olla oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Valmistautuminen

Varaudu retkelle säänmukaisella vaatetuksella. Ota mukaan juomapullo, noin 1 litra riittää. Kovalla helteellä juotavaa voi olla enemmänkin. Puhelin kannattaa ottaa mukaan, kuvauksellisia paikkoja riittää. Suojaa kuitenkin älylaitteesi vesitiiviiseen pussukkaan. Ota mukaan myös vesitiiviisti pakatut vaihtovaatteet. Meloa voit paljain käsin, mutta halutessasi voit ottaa mukaan esim. pyöräilyhanskat tai ohuet kädenmukaiset työhanskat. Jalkineeksi kajakkiin sopivat esimerkiksi crocsit, paljasjalkakengät, uimakengät, lenkkitossut tai vaikka villasukat. Muista myös päähine ja tarvittaessa aurinkolasit.

Tietoja kajakista

Expedition Åfjord on loistava merikajakki, jossa yhdistyvät vauhti, helppo ohjailtavuus ja vakaus. Kajakin vakiovarusteisiin kuuluvat peräsin ja ohjainpolkimet. Kajakissa on erittäin mukava istua. Leveään istuinaukkoon on helppo mennä. Kajakki sopii hyvin aloittelevan melojan käyttöön.

Melojan paino 55-105kg. Kajakin kokonaiskapasiteetti 130 kg.

Muita ominaisuuksia:

  • kolme kuivaa säilytystilaa, kaksi suurta ja yksi pieni

  • pehmustettu istuin

  • säädettävä istuinvyö

  • selkätuen säätö

  • säädettävät reisituet

  • etu- ja takakannen kiinnitysremmit

Huom! Muista aina pakata elektroniset laitteet ja vaihtovaatteet vesitiiviisiin pusseihin.

Retken hinta

Retken hinta on 120 €/ hlö. Hinta sisältää kajakin varusteineen, ohjaajan palvelut, kajakkien kuljetuksen lähtöpaikalle ja takaisin varastolle.

Varaukset viimeistään 3 vuorokautta ennen retkeä.

Lähtöpaikat:
Tohmonmäentie 94, Muurikkala
Hauhiantie 340, Miehikkälä.

Maksutonta pysäköintitilaa löytyy rannan välittömästä läheisyydestä.

Kesän 2024 varattavat ajat julkaistaan toukokuussa. Voit tiedustella myös muita ajankohtia puhelimitse tai viestillä.