Siirry sisältöön

Totta vai tarua - luontopolku

Totta vai tarua - luontopolku
4 km pitkä

Polku kulkee vaihtelevassa maastossa metsän siimeksessä, kallioiden kupeessa ja peikkomaisessa sammalmetsässä poiketen välillä Myllylammen ulkoilu- ja virkistysalueelle. Reitin maasto on kattaus Miehikkälälle ominaista maisemaa. Polun varrella voit tutustua suomalaiseen mytologiaan ja kansanperinteeseen. Maasto on osin haasteellista, ja sisältää pitkospuuosuuksia, kosteikkoja ja korkeuseroja. 

Polun pituus on noin 4 km ja se on merkitty maastoon oranssein tolpin ja maalausmerkein. Polun suositeltu kiertosuunta on myötäpäivään. Kalliot ja pitkokset saattavat ajoittain olla liukkaita, muistathan noudattaa varovaisuutta liikkuessasi. Polulla ei ole talvikunnossapitoa, mutta siellä saa ja kannattaa liikkua myös talviaikaan. 

Eväshetki viimeistelee luonnossa seikkailijan retken. Taukopaikkoja Myllylammen rannalla on kaksi, Sihkarinkalliolla ja uimarannan kupeessa. Sihkarinkalliolla on avoimessa käytössä oleva laavu tulipaikkoineen, varauskota, vesipiste, puukatos ja käymälät. Myllylammen avokodan vieressä on hiekkaranta, jossa on hyppytornilla varustettu laituri, pukuhuoneet ja käymälät.

Totta vai tarua luontopolku Outdooractivessa.